om dagarna som passerat

Orkade gå till skolan förra onsdagen, var hos kiropraktorn och tog skolfoto.Det blev torsdag och vi åkte på studieresa med min goa klass till Göteborg. Var i en moské, hann en runda i affärer, innan besök på operan och hemfärd.
 
I fredags kom två från Kina hit som pappa känner genom jobbet och som vi även träffade när vi var med honom till Kina, vi och min bror som även kom hit, åt skaldjur och hade det gött. 
 
 
På lördagen skulle de skjutsas till Göteborg, så vi hängde med och bodde på hotell till söndagen. Där var det fortfarande sommar, så vi passade såklart på att äta på uteserveringar och äta frozen yogurt. 
 
 
Åkte hem på söndagskvällen några lappar fattigare och sov hos Pelle till måndagen då jag hade studiedag.
 
Tisdagen rullade på och eftermiddagen spenderade jag med Moa, innan promenix. Idag är det onsdag och det bästa med onsdagen är att när dagen passerat så har man bara två korta dagar kvar i skolan, 8-16 dagarna har passerat, halleluja!
 

sjukstuga

 
Idag gick jag hem vid lunch för att inte dö förkyldningsdöden i skolan, åt tacos och sedan har jag sovit till och från med Melissa Horn i öronen. Resten av kvällen ska jag försöka roa mig med den här och Idol, Bigbrother och Ph - tittande senare ikväll.
 
Kurerar och hoppas på att kunna gå till skolan igen redan imon, vill inte missa skolfoto och bli inklippt i hörnan tack. 

slutspurten på veckan

 
Igår var det söndag och jag åkte iväg till min faster och hennes man för att gratta honom på 71års dagen. Efter god mat tog vi med oss hundarna ut för att gå en sväng i skogen runtom där de bor. 
 
 
Hann inte mer än in i skogen förrän jag såg ett gäng gula figurer som suktade efter att bli plockade. Så trots de kanske inte mest lämpade kläderna så kämpade jag mig igenom ris och mossa. Men det va helt klart värt mördan.
 
 
Vi gick tillbaka med en tyngre kasse än vi lämnat med och där hemma väntade kaffe, kakor och tårtan som jag och mamma gjorde i lördags. Jag granerade och gjorde bottnen och hon fyllningarna, vi blev ett bra team tydligen, för tårta var väldigt god! 
 
Därefter spelade jag och mina kusiner lite yatzy, pratade och hade trevligt, innan det bar iväg hemmåt. Väl hemma blev det en till promenad (den andra blev ju avbruten) och kantarellmacka innan läggdags. En bra söndag som ledde till en aning sämre måndag, med värre förkyldning och värkande huvud. 

om relationer

Bild från när äppelträdet blommade så mycket och fint
 
Jag är en ganska ångestfylld människa, som har väldigt lätt att tänka och grubbla för mycket, vilket ofta leder till att jag förstorar upp och/eller inbillar mig saker. Något som är väldigt dumt och ofta gör att saker och ting blir fel. Något litet kan bli något stort och helt annat än det egentligen är. Ofta blir allt en röra och tillslut vet jag inte vad som stämmer med verkligheten längre, plötsligt är jag ledsen utan att veta över vad, eller ledsen i onödan, då grejen inte var så stor som den i mitt huvud verkade. 
 
Jag har i mitt liv förlorat många jag stått nära och det har tagit lika hårt på mig varje gång. De jag släpper in i mitt liv släpper jag in till 100%. Jag har aldrig velat ha massa vänner, utan har alltid haft färre och riktigt nära, därför har det alltid tagit hårdare på mig när de försvunnit ur mina liv, just för att jag släppt in dem helt och hållet, blottat allt som är jag och litat på dem till det yttersta. De har alltid tagit med sig en oerhört stor del av mig när de lämnat, vilket fått mig att må riktigt dåligt, fått mig att känna mig tom. 
 
Detta har även givit mig en oerhörd rädsla för att folk ska lämna mig, minsta negativa i relationen och jag bryter totalt, jag tippar på tå och vill att det ska bli bra direkt, för annars kanske den jag gett min andra halva till tar den med sig och försvinner. 
 
Men åh vad detta är onödigt. För något jag lärt mig är att man kan inte förhindra att människor lämnar. Men jag har också lärt mig att de som verkligen älskar en; de lämnar inte. Det är de som inte gör det som lämnar och de behöver man inte i sitt liv ändå.
 
För ingen behöver människor i sitt liv som inte vill vara där, varken du eller jag. Så var inte ledsen över förlorade relationer, utan glädj dig över de du har kvar, för de personerna som älskar dig på riktigt; de stannar.

risk för onödiga ingredienser

Rådjur, klyftpotatis och bea som fick mina smaklökar att ta glädjeskutt
 
Igår slutade jag somvanligt klockan 12.25 och gick då och lunchade med Moa, innan det vankades mys och en fet påse godis. Åt tills jag mådde illa oså var det med den saken. Hade väldans trevligt iallafall och bokade dessutom biljetter till Maggio (!!)
 
Idag har jag värkande hals och tungt huvud. Har ändå lyckats baka en tårta och ta mig ner på stan en sväng för att hjälpa mamma och uträtta lite ärenden.
 
Där det förövrigt var ovanligt livat, då hålan där jag bor fyller hundra idag. Det såldes närproducerat i form av allt från glass och sylter, till skagenröror och korvar och på scen fick man se allt från kanin kostymer till o höra musik och sång.
 
Jag gick mest igenom allt, men kul när det händer lite en lördag då termometern visar cirka 25 grader och förvirrar mig om ifall det är sommar eller höst.

fjärde september


Känner mig mer än redo för hösten nu. Redo för årets snyggaste mode, Redo för att utan ångest sitta inne en hel dag eller också öppna dörren och mötas av färgsprak och krispig luft. Mys i sängen med serier, film och massa pod. Tända ljus, fikastunder och värmande dryck. Tid för att pyssla om sig själv, tänka känna och hela med allt det där som tillhör hösten.
 
Ja för hösten är årets batteri, återhämtar en efter sommarens energi tömning och laddar upp en för en lång och kylig vinter.
 
Så hej hösten! Jag är redo att tas med storm, eller med enbart en bris. Hur du än kommer så välkomnar jag dig med öppna armar.
 
RSS 2.0