Mina mål 2016

• Börja planera 
Jag behöver verkligen bli en mer strukturerad människa för att må bra och just nu är jag så långt ifrån detta jag kan komma. Hade alldeles för mycket på en gång förra året, la ner tid på fel saker, blev sen med inlämningar och var för stressad. Vilket hade kunnat motverkas med lite bättre planering. Jag har köpt en almanacka nu, hoppas det hjälper.
 
• Slösurfa mindre på mobilen
Okej denna punkten vet jag redan nu kommer fungera halvbra, men den hör liksom ihop med punkten ovan. Jag har alldeles för många gånger scrollat igenom instagram för femte gången utan att nya bilder kommit upp eller uppdaterat mystory flödet på snapchat varannan minut utan vidare resultat och detta har tagit så mycket onödig tid från mig. Note to self: lägg undan mobilen när du pluggar ffs. 
 

• Våga drömma 
Detta kan ju låta lite lustigt, men för mig är detta oerhört svårt, vilket har med min prestationsångest att göra. Jag får liksom lite panik av drömmar och känner direkt "okej, det kommer aldrig gå ändå så hejdå med den tanken" och det funkar ju liksom inte i längden om man vill nå nån form av lyckligt liv.
 
• Ta körkort 
Låter den tala för sig själv.
 
• Ta mig tid till det som jag tycker är roligt 
Detta har blivit väldigt bortprioriterat på grund av punkt ett och två, tiden har liksom inte räckt till och det är väl främst därför som jag vill bli bättre på att planera. 
 
• Umgås mycket 
Ja, med både gamla och nya bekantskaper. I slutet av 2015 blev jag så mycket bättre på detta, vilket jag verkligen vill hålla upp. Efter sommaren när man inte har skolan längre så känns detta extra viktigt; att vårda det man har, men också öppna dörrar till fler. 
 
• Läsa och skriva mer
Rätt simpelt. 
 
• Ha ordning på mitt rum
En till grej som lätt prioriterats bort i all stress, vilket bara gjort mig ännu mer stressad, då jag egentligen inte alls mår bra om mitt rum inte är städat. Blir att jag stänger dörren och är i andra rum istället, vilket känns rätt trist faktiskt. 
 
 
• Ta tillvara på nuet och säga ja till det mesta
Denna krockar kanske lite med att bli bättre på att planera, men jag tänker att om man har det rätt strukturerat så blir det kanske lättare att vara spontan och carpa stunden liksom. För att vara ärlig så tror jag att denna punkten har lite o göra med de blandade känslorna kring studenten. Jag vill liksom njuta av allt fullt ut och känna mig lite levande som man så fint säger. 
 
• Spara minst 10% av mina inkomster
Rätt så simpelt det med. 
 
• Ta hand om mig själv 
Denna tänker jag låta vara odefinierad. Det är ju egentligen hela grejen med alltihop - mål för att må bättre. Och därför är denna punkten den viktigaste, för så länge jag lyckas göra det så kvittar det om jag lyckas nå det andra.
 
Observera att jag hela tiden skrivit mål och inte löfte. Löften skapar krav och bryts om de inte funkar, vilket lätt leder till motsatt effekt av det man egentligen är ute efter, nämligen misslyckande istället för glädje. Mål är lite mildare, något jag strävar efter, men som egentligen kvittar så länge jag mår bra. Och bra mår ingen människa genom hårda krav och prestationsångest. Var snälla mot er själva!!

Tvåtusensexton

Så bytte vi åter slutsiffra på vårt århundrade och gick in i 2016 - ett årsskifte som lyckades bli det bästa av de alla, då jag överhuvudtaget inte kunnat spendera det på ett bättre sätt!
 
Tillsammans med mitt favorit gäng kickade vi igång tidigt med tennis klockan tolv, där jag och racket gjorde en trevlig debut.
 

Vid tvåtiden började våra magar att kurra, så vi bestämde oss för att dela lite pizza innan vi samlades i jacuzzin och rullade oss kalla i snön. 
 
 
Sen åkte hem och gjorde oss i ordning för kvällen innan vi samlades på nytt för att laga trerätters. Vi lottade grupper och jag hamnade i hasselbackspotatis-gruppen.
 
 
Till förrätt var det sparrissoppa. Vilket också var den enda rätten jag fick bild på, med den liksom de övriga rätterna fick smaklökarna att dansa salsa. 
 
 
Drinkar gjordes det också, uppdelade två och två stod vi för en var under kvällen. Den här goda blåbärsmojiton stod Jossan och Fanny för.
Lekar kördes det och dansade gjordes det, innan vi begav oss till sjön för att möta upp övriga, kolla på raketerna, kramas och nollnoll-pussas. Därefter fortsatte natten till gryningen och tjugisexton tog fart!
 
Jag är evigt tacksam att jag fick börja det nya året med dessa elva som jag vid årets början knappt kände - tänk vad mycket ett år kan ge en!
Och jag ser verkligen fram emot vad det nya har att erbjuda denna sista termin på gymnasiet med så mycket roligt att se fram emot, så som studentresa, bal och utspring och därefter väntar jag med skräckblandad förtjusning på vad livet har att ge härnäst!
 
Välkommen 2016 och gott nytt år till er alla!
 
RSS 2.0